Sami Salminen

Olen Sami Salminen 26-vuotias heinolalainen kaupunginvaltuutettu. Olen syntyperäinen heinolalainen ja kotoisin Myllyojalta. Myllyojalla vietän edelleen paljon aikaa ja vierailen usein vanhempieni luona. Omat vanhempani ovat tehdasduunareita ja jo lapsena opin mitä vuorotyö tarkoittaa, sekä miten se vaikuttaa elämänrytmiin. Kotimme ei kuitenkaan koskaan ollut poliittinen, vaan kiinnoistuin omatoimisesti yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.

Jo lapsena minulla oli vahva oikeudenmukaisuuden tunto ja halu päästä vaikuttamaan asioihin. Olin erittäin innoissani, kun Myllyojan kouluun tuli oma oppilaskunta, mitä kautta me oppilaat pääsimme vaikuttamaan tärkeiksi katsomiimme asioihin. Näitä taisivat muun muassa olla pihan leikkivälineet ja kouluruoka. Yhteiskunnallinen aktiivisuus vaan jatkui yläkoulussa ja lukiossa. Molemmissa toimin lopulta opiskelijakunnan puheenjohtajana ja olin aktiivinen nuorisovaltuusto toimija. Nuorisovaltuusto toiminta vei niin voimakkaasti mukanaan, että lopulta päädyin Helsinkiin Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton puheenjohtajaksi.

Mutta ei elämäni pelkkää politiikkaa ole ollut. Lähes suoraan ylioppilasjuhlien jälkeen menin kesäksi töihin Versowoodille palovahdiksi. Sahanpurun lakaisu ja tehtaan työkulttuuri opettivat paljon työelämästä. Kesä päättyi ja en ollut päässyt opiskelemaan yliopistoon, joten hakeuduin töihin Nastolaan Rautelle harjoitteluohjelman kautta. Työskentely kansainvälisessä pörssiyhtiössä ja sen toimitusvalvonnassa vahvisti vuorovaikutustaitoja, projektinhallintataitoja ja opetti ihmisyydestä.

Olen kasvanut iskelmämusiikkia kuunnellen ja sieltä kumpuaa myös politiikassa käyttämä mottoni – “Jokainen ihminen on laulun arvoinen”. Vaikka maailma kuinka potkisi päähän ja elämä heittelisi jokainen ihminen on tärkeä osa yhteiskuntaa. Siksi valtion, hyvinvointialueen ja kaupungin tulee mahdollistaa kaikille kansalaisille hyvät lähtökohdat elämään.

Toimin Heinolan suurimman lautakunnan puheenjohtajana. Hyvinvointilautakunnassa teemme juuri tätä työtä, jotta meille kaikille heinolalaisille saataisiin hyvät lähtökohdat elämään. Tämä tarkoittaa hyviä harrastusmahdollisuuksia kaupunkilaisille, uusien koulujen yhteyteen rakennettua harrastetoimintaa ja henkiseen hyvin vointiin satsaamista. Koulujen tulee olla turvallisia ja oppilaita huomioivia. Pitämällä huolta Heinolalaisten palveluista, meillä on mahdollisuus kehittää ja hiljalleen luoda uutta kasvua kaupungille.

Sami Salminen – Hyvinvoivan Heinolan puolesta