Sami Salminen

Olen Sami Salminen 23-vuotias heinolalainen kaupunginvaltuutettu. Olen tehdastyöläis perheen ainoa lapsi ja ylpeä Myllyojan oma poika. Oma polkuni päättäjäksi on kulkenut Lyskan ja lukion käyttävillä aina Helsinkiin valtakunnallisen nuorisojärjestön puheenjohtajaksi. Tällä hetkellä opiskelen hallintotieteitä Tampereen yliopistossa, mutta työkokemusta löytyy niin Versowoodilta palovahtina, kuin Nastolasta Rauten toimitusvalvonnasta. Olen kiertäny Suomea paljon, mutta vieläkään ei Heinolaa parempaa paikkaa ole löytynyt.

Olen kasvanut Suomi iskelmää kuunnellen ja sieltä kumpuaa myös politiikassa käyttämä mottoni – “Jokainen ihminen on laulun arvoinen”. Vaikka maailma kuinka potkisi päähän ja elämä heittelisi olet tärkeä osa yhteiskuntaa. Siksi valtion ja kaupungin tulee mahdollistaa sinulle hyvät lähtökohdat elämään.

 Olen ehdolla jatkokaudelle, koska olen huolissani heinolalaisten hyvinvoinnista. Isot murrokset ovat koetelleet kaupunkia pahasti, mutta emme saa alistua vanhojen aikojen vangiksi. Meidän tulee tehdä hyvinvointia parantavia tulevaisuusinvestointeja ja pitää huolta peruspalveluistamme.

Tärkeä tulevaisuus teko on turvata arvokas vanhuus ikääntyville Heinolalaisille. Meidän tulee tulevalla valtuustokaudella turvata vanhuspalvelut lähipalveluina tulevaisuudessakin. Heinolalaisia menestystarinoita ei myöskään synny, jos meiltä ei valmistu uusia oman alansa ammattilaisia. Kaupungin tulee tehdä töitä ammatillisen koulutuksen pysymiseen Heinolassa, jotta voimme mahdollistaa nuorille ammatteja ja aikuisten täydennyskouluttamista. Nuorten hyvinvointia parannetaan myös liikunnan ja kulttuurin ilolla. Sinilähteelle ja keskustaan kohoavat uudet koulurakennukset tuleekin avata lähes 24/7 harrastekäytölle

Sami Salminen – Hyvinvoivan Heinolan puolesta