Kokemusta, osaamista ja aatteen paloa – Sami Salminen jatkokaudelle Demarinuorten liittohallitukseen

Työ nuorisoliiton liittohallituksessa on ollut täynnä antoisia hetkiä tovereiden kanssa, poliittista keskustelua, asioiden edistämistä ja globaalin pandemian kanssa kamppailua. Vuosien 2020-2022 aika nuorisoliiton tekemässä työssä on otettu oikeita askelia, mutta nyt kun yhteen tuleminen ja kasvokkainen toiminta ovat jälleen mahdollisia pandemian jäljiltä on tahtia kovennettava. Siksi tavoittelen jatkokautta liittohallituksessa.

Periaateohjelmatyö vauhtiin!

Demarinuorten poliittinen ohjelmatyö on käynnistynyt ryminällä. Olemme luoneet entistä vahvempaa aatteellista pohjaa nuorisoliitolle ja jäsenistömme on aidosti päässyt vaikuttamaan päivän polttavimpiin poliittisiin kysymyksiin. Nuorisoliiton ohjelmatyö ei kuitenkaan ole valmis ilman ajantasaista periaatekeskustelua. Nuorisoliiton toimintaa on ohjattava 2020-luvun nuorten arvot ja ihanteet. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi on käynnistettävä periaateohjelmatyön uudistus. Ohjelmatyössä Demarinuorten jäsenistö määrittelee, mikä on liikkeemme keskeinen aatteellinen pohja.

Rohkeutta palveluiden uudistamiseen.

Demarinuoret ovat olleet läpi laajan historiansa edelläkävijöitä jäsenistön kouluttamisessa. Olemme kasvattaneet järjestötyön ammattilaisia ja levittäneet poliittista sanomaa työväentalon penkeiltä aina valtioneuvoston käytäville asti. Tällä kaudella olemme liittohallituksessa tehneet vahvaa työtä uudistamalla nuorisoliiton koulutuksien rakenteita ja jäsenten väyliä koulutuksissa edistymisessä. Tässä työssä meidän tulee jatkossakin olla edelläkävijöitä ja ajatella rohkeasti tulevaisuuden ratkaisuja. Nuorisoliiton tulee lähteä etsimään itselleen kumppania täysin sähköisen koulutusalustan luomiseksi. Sähköisellä koulutusalustalla koko koulutustarjontamme on aina jäsenistön käytettävissä ja pystymme vahvistamaan tällä jäsenedulla jäsenistön osaamistasoa paremmin kuin muut poliittiset nuorisojärjestöt.

Paikataan yhdessä nuorisojärjestö kentän sudenkuopat.

Suomalaisessa nuorisojärjestö kentässä eletään muutosten aikakautta. Resurssien kaventuessa on meidän yhteinen tehtävämme pitää Demarinuorten pyörät pyörimässä vielä 2030-luvulla. Piiritoiminnan resursointi, poliittisen ohjelmatyön jalkauttaminen piireille ja nuorille valtuutetuille, yhteistyöverkostojen rakentaminen suurtapahtumille ja valtakunnallisten vaalien hyödyntäminen jäsenhankinnassa ovat kaikki toimenpiteitä, missä meidän on onnistuttava. Siksi onkin ensiarvoisen tärkeää, että liittohallitus ottaa tehtäväkseen järjestöstrategian päivittämisen. Strategian päivitys mahdollistaa toimintojen kriittisen tarkastelun ja voimavarojen keskittämisen strategisesti tärkeisiin hankkeisiin.

Jätä kommentti