Esittelypuheenvuoroni ylimääräisessä piirikokouksessa

Esittelypuheenvuoroni Hämeen Sosialidemokraattien ylimääräisessä piirikokouksessa 19.5.2024 Kärkölän Metsäpirtillä

Arvoisa toveripuheenjohtaja, hyvä piirikokousväki!

“Liike on minulle kaikki kaikessa, päämäärä ei mitään. Tärkeätä ei ole perille pääseminen koska perille ei voida päästä vaan tärkeätä on suunta, pyrkimys, liikkeelläolo”. Tämä presidentti Koiviston sitaatti summaa tulevan puheeni, koska liike kuvaa vahvasti sitä sanomaa, jota haluan teille tänään kertoa. Toverit, tänään uskalletaan unelmoida ja visioida liikkeemme tulevaisuutta

Vaikka jonkun verran on vaaleja vyöllä, on tämä ehdottomasti niistä jännittävimpiä hetkiä. Piirissä, missä olen saanut kasvaa, jopa vähän salaa kohti puheenjohtajan saappaita. Kun nuorisopiirin puheenjohtajana neuvottelin tapahtuma-avustuksia tai kun sain istua puoluevaltuuston takarivissä nuorten edustajana, en olisi uskaltanut haaveilla tavoittelevani joku päivä tätä pestiä. Koen nyt olevani valmis toimimaan piirin puheenjohtajana!

Takana on niin kuntavaalien jälkeiset ylikunnalliset neuvottelut, sekä useita tunteja näkymättömiä taustavääntöjä paikallisen neuvottelijan roolissa. Myös muualta hankittu kokemus on ollut arvokasta tätä tehtävää varten. Nuorisoliiton hallituksessa koordinoin nuorten kuntapäättäjien valtakunnallista verkostoa, sekä Heinolassa saan toimia valtuutettuna ja kaupungin suurimman lautakunnan puheenjohtajana. Eikä yliopistossa organisaatioiden tutkiminen ja strategisen johtamisen opinnot ole mennyt hukkaan, kun nyt viimeistelen maisteriopintojani hallintotieteissä. Tämä kaikki on ollut 26-vuotiaalle sahatyöläisperheen ainoalle pojalle suuri kunnia ja koulu, mutta myös salaa kuljettanut ja valmistanut tänään valittavaan piirin puheenjohtajan tehtävään

Toverit, olen tämän lyhyen kampanjan aikana halunnut puhua Mauno Koiviston tavoin liikkeen merkityksestä. Sillä sosialidemokratiaa haastetaan laitaoikeiston toimesta nyt enemmän kuin koskaan. Vaikka tämä voi tuntua kaukaiselta ilmiöltä on laitaoikeisto läsnä myös meillä Hämeessä. Vähenevä väestö, katoavat palvelut ovat monilla pienillä paikkakunnilla otollinen kasvualusta laitaoikeiston vetovoimalle. Samaan aikaan isoissa kaupungeissa sosiaalinen media ja siellä jopa Ruotsin tapaan netissä koordinoitu kampitus antaa jalansijaa  populismille. Vierailin perjantaina Asikkalassa, missä porvaripuolueilla on valtava kannatus. Silti demarien vetämä arvokeskustelu veti puoleensa useita kiinnostuneita kuulemaan meidän ratkaisujamme. Liikkellemme on aitoa tilausta sielläkin, missä voisi uskoa sen olevan vähäistä!

On ensisijaisen tärkeää, että me pystymme piirinä jalkauttamaan poliittista sanomaa. Tehdään yhdessä hämäläistä ohjelmatyötä ja jalkautetaan poliittista keskustelua enemmän paikalliselle tasolle. Sosialidemokraatteina meidän tehtävämme on luoda toivoa oikeudenmukaisesta yhteiskunnasta. Tällä hetkellä kuitenkin liikkeemme matkassa on töyssyjä.

Puolueen tuottamien jäsenkyselyjen tuloksissa piirimme ei vastaa jäsenten vaatimuksiin. Vaaleisssa saatuun kannatukseen nähden tuloksemme raahaavat perässä, kun kysytään teiltä oletteko tyytyväisiä piirin toimintaan. Siksi olen halunnut visioida piirimme uutta starttia, kun lähdemme kehittämään liikettämme kohti 2030-lukua. Kun pohdin, mitä piirin puheenjohtajana tekisin tavoittelin ensin 35 kehitysideaa. Tästä kasvoi nopeasti viisikymmentä tulevaisuus visiota piiritoimintaan

Hyvät toverit

Aktiivisesti toimivilla puolueosastoilla ja vaikuttavilla hämäläisillä kunta- ja aluepäättäjillä on oikeus olettaa kehittävää otetta myös heidän piirijärjestöltään. Piirillä liikkeenä on tulevina vuosina yksi tärkeä tavoite: vastata jäsentensä toiminnan aktiivisuuteen ja kirittää erinomaista puoluetyötä Hämeessä kohti yhä vaikuttavampaa piiritoimintaa. On meidän tehtävämme tunnistaa tiellämme olevat töyssyt ja tasata niitä, jotta voisimme kulkea yhdessä eteenpäin.

Meidän on luotava oma järjestöstrategia turvaamaan aktiivinen piiritoiminta myös jatkossa. On uskottava muutoksen mahdollisuuteen ja nostettava piirimme keskeisiä tunnuslukuja koko puolueen kärkeen. Sillä toverit te ansaitsette parasta piiritoimintaa, mitä puolueemme voi tarjota. Kutsun myös avosylin teidät kaikki mukaan tähän kehitystyöhön.

Ystävät, nyt on aika muokata ja unelmoida liikettämme, hämäläistä piiritoimintaa kohti tulevaisuuden vaatimuksia. Päämäärällä ei ole väliä. Vain sillä, että liikkemme menee eteenpäin tekojen voimalla. Tehdään yhdessä tekoja hämäläisten parhaaksi!

Kiitos!

Jätä kommentti