Kirkkiksen koulu etenee – Miksi olen huolestunut?

Tiistaina 23.1.2024 johtamani lautakunta kokoontui päättämään Kirkonkylän koulun yleissuunnitelmasta ja pääpiirrustuksista. Ja lautakunta päättikin yksimielisesti pohjaesityksen mukaisesti. Olen erityisen iloinen, että homma etenee.

No miksi olen kuitenkin huolestunut? Pahoin pelkään, että teknisentoimen johdolla valmisteltu päätösesitys ei ollut kaikilta osin valtuuston 15.5.2023 tekemän päätöksen mukainen. Me valtuutetut halusimme alentaa koulun kustannuksia ja ohjeistimme viranhaltijoille paljonko koulu saisi ohjeellisesti maksaa. Tässä taloudellisessa tilanteessa minä ja moni muu valtuutettu ajattelimme, että myös materiaali voisi joustaa alkuperäisestä puusta betoniin. Asiasta myös äänestettiin, mutta puumateriaalin kannattajat hävisit äänestyksen äänin 9-34.

Nyt kuitenkin valmistelussa on lähdetty liikkeelle siitä, että runkomateriaali on puuta. Tulkinta on lähtenyt siitä, että varsinaisesti pohjaesitykseen ei ole tullut muutosta ja siinä on puhuttu edullisemmasta runkorakenteesta. Ja näin ollen rakennusmateriaali ei olisi vaihtunut äänestyksestä huolimatta.

Puu on toki hyvä materiaali. Muun muassa ilmastoarvojen takia on tärkeää, että Heinolaan tulee yksi puukoulu. Mutta jos tämä avaa portin valituksille voivat kirkonkyläläiset odottaa uutta kouluaan vielä pitkään.

Jätä kommentti