Vastine: Kauko Kekkoselle

Itä-Hämeen sivuilta on voinut huomata budjettisyksyn olevan jo pitkällä ja myös sen, miten kuntavaalit alkavat kiiltää meidän päättäjien silmissä. Yksi tällainen esimerkki on valtuutettu Kauko Kekkosen kirjoitus (IH 6.10.), jossa hän esittää laajaa kritiikkiä pääministeri Sanna Marinin hallitusta kohtaan. Haluankin oikoa muutamia Kekkosen tekemiä väittämiä. 

On koko Suomen etu, että Euroopan Unioni pysyy jatkossakin kilpailukykyisenä. Yli 500 miljoonan ihmisen EU on ketterämpi maailmankaupan edistäjä, kuin Suomi yksittäisenä tekijänä. Eri maiden saantoja EU budjetista ei kannata vertailla ja nettomaksaja / nettosaaja vertailu on typerää. Viro saa EU:n budjetista enemmän kuin sinne maksaa, koska Viro on monilla mittareilla köyhempi maa kuin esimerkiksi Suomi. Eikä kukaan varmastikaan halua Suomen köyhtyvän nettosaajaksi? Mitä taas tulee Suomen velkaantumiseen olisiko valtuutettu Kekkonen halunnut jättää yritykset ilman satojen miljoonien tukipaketteja, jättänyt kunnat ilman pelastuspakettia vai karsinut korona testaamisesta? Hallitus on tehnyt vaikeita päätöksiä, jotta me kaikki selviäisimme kriisin yli. 

Maan hallitus ei myöskään ole laillistamassa kannabista ja kuuden tunnin työpäivä ei ole tämän hallituksen ohjelmassa. Tämän kaiken keskellä hallitus on kuitenkin alentanut varhaiskasvatuksen maksuja, kasvattanut hoitajamitoituksen 0.7 ja laajentaa oppivelvollisuutta niin, että jatkossa yli 10 000 nuorta pääsee jatkamaan koulutietään. Nämä kaikki ovat suomalaisten hyvinvointia pitkällä tähtäimellä lisääviä uudistuksia. 

Talouden näkymät ovat huolestuttavia ja koronavirus tekee ikävää jälkeä taloudellemme. Huoli on kuitenkin yhteinen. Yhdessä me suomalaiset selviämme tästäkin haasteesta. 

Sami Salminen 

kaupunginvaltuutettu (sd.) 

II. vpj. Hämeen Sosialidemokraatit

Jätä kommentti